EXPO - The Art of Loish

Tot 5 april

Lois van Baarle - ook bekend als Loish - is Nederlands trots op het gebied van digital art.

Bewonder haar bijdragen aan bekende animatiefilms en computergames én haar prachtige vrije werk in deze tijdelijke expositie bij Storyworld.

Illustratie 1 Million © Lois van Baarle

Tot 5 april

Over de expositie

Van Baarle ontwerpt personages voor animatiefilms en computergames, waaronder Horizon Zero Dawn (2017). Maar het grootste succes heeft ze momenteel met haar vrije werk waarin vaak jonge vrouwen centraal staan. Soms dromerig, maar meestal krachtig en zelfstandig. Vooral met deze portretten wekt ze internationaal bewondering.

Tickets

Je kunt online tickets kopen voor Storyworld. Een ticket geeft toegang tot alle onderdelen van Storyworld, dus ook de expositie.

Tickets bestellen

Biografie Lois van Baarle

Lois van Baarle (11 oktober 1985) studeerde animatie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Haar afstudeerfilm Trichrome Blue (2009) was te zien op verschillende animatiefilmfestivals en werd bekroond met een HKU-award.

Na haar opleiding legde ze zich toe op het maken van concept art. Ze werkte mee aan tv-commercials, documentaires en computergames, waaronder The Stanwick Legacy (2012), Mercy of the Gallows (2013) en Horizon Zero Dawn (2017).

Van Baarle maakt ook vrij werk. Veel daarvan is te bewonderen op haar Instagramaccount! 

Loish.net
Biografie Lois van Baarle

Mis niks met
The Storyworld Gazette

Bring it on