Onze Story

Storyworld is het jongste, maar ook het stoerste én leukste museum van Nederland over strips, animatie en games.

Open 11 januari 2020

Zet in je agenda: zaterdag 11 januari opent Storyworld!

En hou onze website in de gaten, want we maken het programma hier bekend.

Illustratie: Yusuke Persona 5 © Atlus Studio

Open 11 januari 2020

Verhalen vertellen is een gave

Maar waarin zit ‘m nu de kunst?

Wat kun je zien en doen bij Storyworld?

Elk karakter, elk figuur, elke superheld is ooit begonnen met een potloodstreep op een leeg vel papier. Storyworld ontrafelt de geheimen van grote verhalenvertellers en toont Nederlandse en internationale successen op het gebied van strips, animatie en games. Van De Smurfen en Lucky Luke tot en met The Lion King, Aladdin en Fortnite.

Bovendien is Storyworld een plek waar je zelf aan de slag kunnen met alle bouwstenen en aspecten van strips, animatie en games. Ontdek wat er nodig is om een beeldverhaal te begrijpen en hoe je er zelf één kunt maken.

Collectie Storyworld

We hebben een brede, eigentijdse collectie opgebouwd van werken op het gebied van strips, animatie en games. Bijvoorbeeld storyboards van tekenfilms, props van animatiefilms en games die je samen kunt spelen. Een deel van onze stripcollectie komt uit de nalatenschap van het Stripmuseum, dat begin 2019 gesloten is.

In het Forum

Je vindt de kassa en ingang van Storyworld op de zesde verdieping van Forum Groningen. We zijn na 11 januari dagelijks open van 10.00 tot 18.00 uur!

Expo's bij Storyworld

Meerdere keren per jaar kun je een expositie bewonderen bij Storyworld.

Vanaf 11 januari exposeren we het werk van de Nederlandse illustratrice en animatiemaker Lois van Baarle, ook bekend als Loish. Van Baarle ontwerpt personages voor animatiefilms en computergames.

The Art of Loish
Expo's bij Storyworld

Bedankt!

Storyworld wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, het BPD Cultuurfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Fonds voor Cultuur Participatie.

Illustratie Sonic © SEGA

Bedankt!

Lees The Storyworld Gazette >

Lees The Storyworld Gazette >

Mis niks met
The Storyworld Gazette

Bring it on