Storyworld Presenteert

Storyworld Presenteert

Aimée de Jongh

Masterclass: Hoe maak je een graphic novel?

Aimée de Jongh vertelde in deze masterclass over het productieproces van graphic novels, haar research-reis door Oklahoma en Californië en haar motivatie om een verhaal te plaatsen tijdens een Amerikaanse natuurramp uit de jaren dertig. Je kunt de masterclass hieronder terugkijken.

Wie is Aimée de Jongh?

Aimée de Jongh (1988) is een van Nederlands bekendste graphic novel-auteurs. Haar debuut De terugkeer van de wespendief (2014) werd verfilmd en haar werk won prijzen in Nederland, België, Duitsland en Japan. Ook haar eerste autobiografische graphic novel Taxi (2019) werd internationaal bejubeld.

In 2019 reisde De Jongh naar de Verenigde Staten voor de graphic novel Dagen van zand die in 2021 is verschenen en waarmee ze internationaal doorbrak. 

Illustratie Aimée de Jongh © Anne Mérat

Wie is Aimée de Jongh?

Over Storyworld Presenteert

Een stripboek lezen, animatiefilm kijken of game spelen. Je kunt jezelf er helemaal in verliezen, zonder dat je stilstaat bij hoe het wordt gemaakt. In de nieuwe serie masterclasses genaamd 'Storyworld Presenteert' vertelt elk kwartaal een bekende strip-, animatie- of gamemaker over zijn of haar werk.

Foto © Siese Veenstra

Over Storyworld Presenteert

Graphic novels

Misschien weet je nog niet wat een graphic novel is. Óf weet je dat wel en kun je er geen genoeg van krijgen.

In de collectie van de Forumbibliotheken vind je de mooiste exemplaren. Natuurlijk ook die van Aimée de Jongh!

Graphic novels

Mis niks met
The Storyworld Gazette

Bring it on