Storyworld Presenteert

Storyworld Presenteert

Aimée de Jongh

Wie is Aimée de Jongh?

Aimée de Jongh (1988) is een van Nederlands bekendste graphic novel-auteurs. Haar debuut De terugkeer van de wespendief (2014) werd verfilmd en haar werk won prijzen in Nederland, België, Duitsland en Japan. Ook haar eerste autobiografische graphic novel Taxi (2019) werd internationaal bejubeld.

In 2019 reisde De Jongh naar de Verenigde Staten voor, misschien wel haar meest ambitieuze stripproject tot nu toe, de graphic novel Dagen van zand die dit voorjaar uitkomt.

Illustratie Aimée de Jongh © Anne Mérat

Wie is Aimée de Jongh?

Mini-college: Hoe maak je een graphic novel?

Tijdens dit mini-college vertelt Aimée de Jongh over het productieproces van graphic novels, haar research-reis door Oklahoma en Californië en haar motivatie om een verhaal te plaatsen tijdens een Amerikaanse natuurramp uit de jaren dertig. Je hebt de mogelijkheid om vragen te stellen.

Signeersessie

Na afloop van het mini-college signeert Aimée de Jongh van 17.00 tot 18.00 uur bij de Forumshop op verdieping 4 oost in het Forum. Dus neem jouw eigen exemplaar mee van haar boek(en) en/of koop meteen bij ons haar nieuwste graphic novel Dagen van zand!

Voor het mini-college heb je tickets nodig (zie hieronder). De signeersessie is voor iedereen toegankelijk.

Storyworld Presenteert: Aimée de Jongh

Zaterdag 3 juli, 15.30 - 17.00 uur
Rabo Studio, Forum Groningen, Nieuwe Markt 1
Tickets € 10,00 normaal | € 7,50 jongeren en studenten

De livestream met chat is geannuleerd. Als je tickets hebt gekocht, krijg je je geld terug. In plaats daarvan is het mini-college ongeveer een week later online terug te kijken via deze webpagina.

Tickets kopen

Graphic novels

Misschien weet je nog niet wat een graphic novel is. Óf weet je dat wel en kun je er geen genoeg van krijgen.

In de collectie van de Forumbibliotheken vind je de mooiste exemplaren. Natuurlijk ook die van Aimée de Jongh!

Graphic novels

Over Storyworld Presenteert

Een stripboek lezen, animatiefilm kijken of game spelen. Je kunt jezelf er helemaal in verliezen, zonder dat je stilstaat bij hoe het wordt gemaakt. In de nieuwe serie mini-colleges genaamd 'Storyworld Presenteert' vertelt elk kwartaal een bekende strip-, animatie- of gamemaker over zijn of haar werk. Hou onze website in de gaten of volg ons op Instagram. Dan mis je niks!

Foto © Siese Veenstra

Over Storyworld Presenteert

Mis niks met
The Storyworld Gazette

Bring it on