Bevestigd: Ainbo, Heldin van de Amazone

Van 30 januari t/m 18 april

Vanaf 10 februari 2021 draait de nieuwe magische 3D-animatiefilm Ainbo, Heldin van de Amazone in de Nederlandse bioscopen. Peruaanse en Nederlandse animatiestudio's hebben hieraan samengewerkt. Van 30 januari tot en met 18 april presenteren we daarom bij Storyworld het maakproces van deze fantastische animatiefilm.

Beeld © Cinema Management Group

Van 30 januari t/m 18 april

Over Ainbo en het maakproces van 3D-animatie

Ainbo is een meisje dat is opgegroeid in een klein dorpje dat ligt in de diepste jungle van de Amazone.

Candamo wordt beschermd door een reuze schildpad genaamd Motelo Mama. Op een dag ontdekt Ainbo dat haar land wordt bedreigd door een eeuwenoude demon Yucurunu. Om het paradijs te redden heeft Ainbo de hulp van Motelo Mama nodig. Samen met de twee knotsgekke Amazone gidsen Vaca en Dillo gaat Ainbo op avontuur, vastbesloten om haar land en het volk te redden voordat het te laat is.

3D-modellen, character designs en stemacteurs

In deze tijdelijke presentatie bij Storyworld ontdek je hoe een 3D-animatie wordt gemaakt en hoe een 3D-wereld tot leven komt. Wat is ervoor nodig om bijvoorbeeld ogen te laten knipperen, benen te laten bewegen en de wind door iemands haar te laten waaien? En hoe creëer je een complete jungle in de computer?

Daarnaast ontdek je hoe stemmen worden ingesproken en hoe belangrijk daarbij de juiste intonatie is. En je ziet ook het storyboard van de film, één van de belangrijkste hulpmiddelen om te beslissen hoe gebeurtenissen in de film in beeld worden gebracht.

Plan je bezoek

Kom langs en ontdek hoe het verhaal over Ainbo is ontstaan, hoe 3D-animatie wordt gemaakt en wat daar allemaal bij komt kijken.

Koop van te voren online je tickets met inlooptijd. Een ticket voor Storyworld geeft gratis toegang tot de presentatieruimte waar je het maakproces van Ainbo, Heldin van de Amazone kunt bewonderen.

Tickets bestellen

De film bekijken!

Vanaf 10 februari is de animatiefilm Ainbo, Heldin van de Amazone ook te zien in de filmzalen van het Forum, in 2D.

Bestel je tickets daarvoor via de website van het Forum vanaf maandag 8 februari.

Beeld © Cinema Management Group

De film bekijken!

Mis niks met
The Storyworld Gazette

Bring it on