Afgelast: Hexagon - A Comic by Don Diablo

Van 9 april t/m 3 mei hadden wij bij Storyworld een expositie gepland over het maakproces van Hexagon, een comic book serie in vijf delen ontwikkeld door DJ Don Diablo.

Omdat Storyworld gesloten is vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus, kan deze expositie helaas niet doorgaan.

5035

Over Hexagon

Samen met het Amerikaanse mediabedrijf Impact Theory laat Don Diablo een droom van hem in vervulling gaan: de ontwikkeling van een eigen comic book serie. Dat werd Hexagon, een verhaal dat verschijnt in de vorm van vijf magazines. 

Don bedacht het gedeeltelijk autiobiografisch verhaal. Samen met Michael Moreci (een ervaren Amerikaanse stripauteur o.a. bekend van Star Wars comics) en Tom Bilyeu (oprichter van Impact Theory) is zijn geesteskind naar het volgende level gebracht.

Het verhaal

Hexagon draait om de ​​eenzame jongen Don, die geobsedeerd is door het populaire videospel Crucible (Vuurproef). Hij wil het spel perse winnen, maar zijn vader verbiedt het hem om te spelen.

Als zijn vader op zakenreis is, sluipt Don ’s nachts met zijn vrienden naar een Arcade, dè plek waar je in de jaren tachtig computerspelletjes kon spelen. Don speelt het spel helemaal uit en is de held van de avond. Maar zijn overwinning heeft grote gevolgen. Als buitenaardse wezens ontdekken dat het spel is uitgespeeld, besluiten ze naar de aarde te komen. Don komt onverwacht terecht in een strijd die zich afspeelt tussen de planeten.

Bestel Hexagon vol. 1

Biografie Don Diablo

Don Diablo staat al een paar jaar in de top tien van ’s werelds beste DJ’s. Hij maakte remixen voor artiesten als Ed Sheeran, Rihanna en Coldplay.

Naast muziek heeft Don Diablo ook een grote passie voor science fiction. Het resultaat: Hexagon, een comic book serie in vijf delen. Waarvan deel 1 binnenkort zal verschijnen.

Don Diablo (1980) heet in werkelijkheid Don Pepijn Schipper en is opgegroeid in het Drentse Dalerveen.

Biografie Don Diablo

Mis niks met
The Storyworld Gazette

Bring it on