Nu te bezoeken: Suske en Wiske 75 Jaar

Van 4 juli t/m 30 augustus

Van 4 juli t/m 30 augustus vieren we bij Storyworld het 75-jarig bestaan van Suske en Wiske.

Kom langs en ontdek hoogtepunten van de strip, bekijk bijzondere voorwerpen en bewonder de originele tekeningen. Je krijgt een uniek kijkje in het maakproces van Suske en Wiske.

Illustraties © Standaard Uitgeverij

Van 4 juli t/m 30 augustus

Over de expositie

Al 75 jaar beleven Suske en Wiske de grootste avonturen op de meest fantasierijke en absurde plekken waar vaak ook spoken, tovenaars en betoverde dieren voorkomen. Samen met tante Sidonia, Lambik en Jerommeke reizen ze regelmatig af naar het verleden in de Teletijdmachine van professor Barabas en schuwen maatschappelijke thema’s niet.

Het maakproces van dichtbij bekijken

Vanaf 4 juli presenteert Storyworld in samenwerking met Standaard Uitgeverij de tijdelijke expositie Suske en Wiske 75 Jaar. Kom langs om originele tekeningen en bijzondere voorwerpen uit het maakproces van Suske en Wiske van dichtbij te bekijken.

Centrale thema’s van de expositie zijn Suske en Wiske door de jaren heen en Suske en Wiske in Nederland. Van Suske de Rat en De Woelige Wadden tot en met De Fleurige Floriade. Tientallen keren maakten Suske en Wiske ons land (on)veilig.

Tickets

Je kunt online tickets kopen voor Storyworld. Een ticket geeft toegang tot alle onderdelen van Storyworld, dus ook voor Suske en Wiske 75 Jaar.

Tickets bestellen

Meer over Suske en Wiske

Bedenker Vandersteen en vaandeldragers Geerts, Verhaegen, Morjeau en Van Gucht hebben van Suske en Wiske een succes weten te maken.

De strip heeft zich de afgelopen decennia ontwikkeld qua tekenstijl, verhaalstijl en kent daardoor een rijke geschiedenis waar menig liefhebber én leek van kan genieten. Een echte eigentijdse klassieker!

Meer over Suske en Wiske

Leen en lees de albums >

Leen en lees de albums >

Download de kleurplaat! >

Download de kleurplaat! >

Mis niks met
The Storyworld Gazette

Bring it on