Lucky Luke

Lucky Luke

Themadagen 10 + 11 juli 2021

Wie kent niet de cowboy die sneller schiet dan zijn schaduw? Dit jaar viert Lucky Luke zijn 75e verjaardag. Dat vieren we met een themaweekend op 10 en 11 juli 2021.

Programma

Themadagen Lucky Luke
Zaterdag 10 + zondag 11 juli 2021
Storyworld, Forum Groningen, Nieuwe Markt 1

Meet and greet met Lucky Luke

Ontmoet onze grote stripheld in levenden lijve én ga met hem op de foto. Lucky Luke is tussen 10.00 en 16.30 uur afwisselend te vinden bij de ingang van Storyworld (verdieping 6 oost) en op de begane grond van het Forum bij de publiekstribune.

Workshop Rataplan tekenen

Voor kinderen van 6 tot 14 jaar geeft Dim Junius een workshop Rataplan tekenen, de hond van Lucky Luke. Je kunt de workshop volgen op zaterdagmiddag 10 juli of zondagmiddag 11 juli om 14.00 uur in het Medialab, op verdieping 1 oost in het Forum. Er is beperkt plek, dus koop van te voren je tickets via de website van het Forum.

Maak je eigen button

Kinderen kunnen op zaterdag en zondag tussen 12.00 - 15.00 uur in Wonderland langskomen om zelf buttons te maken.

Lucky Luke greenscreen

Een foto van jezelf en Lucky Luke in een echt stripdecor? Dat kan bij onze greenscreen. Je vind de greenscreen naast Wonderland.

Tickets kopen voor de workshop Rataplan tekenen

Lees Lucky Luke

Bij de jeugdafdeling Wonderland, verdieping 1 oost in het Forum, vind je een leestafel helemaal vol met alle stripalbums van Lucky Luke. Daar zit vast nog eentje tussen die jij niet gelezen hebt, want het Forum heeft speciaal voor deze gelegenheid de Lucky Luke-collectie uitgebreid.

Bewonder Storyworld's nieuwste aanwinst!

Bij een Lucky Luke-weekend mag een bezoek aan het strip-, animatie- en gamemuseum Storyworld natuurlijk niet ontbreken. Want in het museum bevindt zich de kers op de taart. Storyworld heeft namelijk een unieke serie tekeningen verworven van Lucky Luke, rijdend op zijn paard. Het betreft een zogenaamde walk cycle. Door middel van twintig tekeningen komen Lucky Luke en zijn paard tot leven. Je kunt ze bewonderen bij Storyworld en ze komen in beweging als je met je telefoon de QR-code scant die erbij staat.

Koop alvast je tickets voor Storyworld

Maar dan vind je dit misschien ook leuk:

Storyworld presenteert: Aimée de Jongh Storyworld presenteert: Aimée de Jongh

Storyworld presenteert: Aimée de Jongh

Kijk hier haar masterclass terug over het maken van graphic novels.

Geweest | Hisko Hulsing Done/Undone Geweest | Hisko Hulsing Done/Undone

Geweest | Hisko Hulsing Done/Undone

Van beginnend animator tot Hollywoodregisseur.

Mis niks met
The Storyworld Gazette

Bring it on