Ontdek het museum

4707

Entree + balie + shop

De ingang van Storyworld vind je op verdieping 6 Oost van het Forum. Aan de balie kun je tickets kopen, de grote tijdlijn bekijken en leuke souvenirs kopen!

En vergeet niet om voor of na je bezoek ook even langs te lopen bij de Forumshop op verdieping 4 Oost, voor nog meer gadgets en hebbedingen.

Entree + balie + shop

Storytelling

In Storyworld beginnen we bij het begin: de kunst van het vertellen. Eerst bedenk je over wie het verhaal gaat en waar het zich afspeelt. Vaak is er een held, maar ook een helper en een tegenstander.

Je ziet originele schetsen van beroemde strips en films, zoals van Aladdin en Kuifje. En je mag zelf spelen met verhaal-elementen! Daarna loop je door naar strips, animaties en games.

Storytelling

Strips

Hoe maak je een stripverhaal? Bekijk originele getekende strips van Nederlandse en internationale striptekenaars. Ga op de foto in een stripplaatje én teken je eigen stripfiguur!

Strips

Animatie

Ontdek wat het productieproces is van animatie aan de hand van originele tekeningen, flipbooks, unieke figuren en voorwerpen uit echte stop-motionfilms. Én een 3D-zoötroop met Shaun the Sheep en Wallace and Gromit!

Natuurlijk kun je ook zelf aan de slag. Maak een stop-motionfilm en ga geluiden of stemmetjes opnemen in onze geluidsstudio.

Animatie

Games

Wanneer je het verhaal zelf speelt! Wat is de rol van het verhaal in computergames? Ontdek al spelend wat ‘the lore’ is en wat de ‘decision tree’ betekent voor games. Je krijgt een kijkje achter de schermen van een grote game-studio en natuurlijk kun je zelf een game in elkaar zetten!

Game Guild Wars 2 © ArenaNet

Games

Mis niks met
The Storyworld Gazette

Bring it on