Ontdek het museum

4707

Entree + balie + shop

De ingang van Storyworld vind je op verdieping 6 Oost van het Forum. Hier scannen we je tickets, kun je de grote tijdlijn bekijken en leuke souvenirs kopen!

En vergeet niet om voor of na je bezoek ook even langs te lopen bij de Forumshop op verdieping 4 Oost, voor nog meer gadgets en hebbedingen.

Entree + balie + shop

Storytelling

In Storyworld beginnen we bij het begin: de kunst van het vertellen. Eerst bedenk je over wie het verhaal gaat en waar het zich afspeelt. Vaak is er een held, maar ook een helper en een tegenstander.

Je ontdekt de onderdelen van een verhaal aan de hand van The Lion King. Je ziet originele schetsen van beroemde strips en films, zoals van Aladdin en Kuifje. En je mag zelf spelen met verhaal-elementen! Daarna loop je door naar de verschillende media: strips, animaties en games.

Storytelling

Strips

Hoe maak je een stripverhaal? En hoe teken je een stripfiguur?

Bekijk origineel werk van Nederlandse en internationale striptekenaars. Veel stripfiguren zul je vast herkennen, van Batman, Donald Duck en Asterix tot en met Suske en Wiske.

Natuurlijk kun je ook zelf aan de slag. Maak een selfie in een stripplaatje én teken je eigen stripfiguur!

Strips

Animatie

Ontdek wat het productieproces is van animatie aan de hand van originele tekeningen, flipbooks, unieke figuren en voorwerpen uit echte stop-motionfilms. Én een 3D-zoötroop met Shaun the Sheep en Wallace and Gromit!

Natuurlijk kun je ook zelf aan de slag. Maak een stop-motionfilm en ga geluiden of stemmetjes opnemen in onze geluidsstudio.

Animatie

Games

Wanneer je zélf het verhaal speelt! Dat is gamen.

Maar hoe maak je een game? Wat is de rol van het verhaal? Heb je eigenlijk als speler wel een keuze, of loopt het verhaal altijd hetzelfde af? Ontdek al spelend wat ‘the lore’ is en wat de ‘decision tree’ betekent.

Bewonder het artwork van grote internationale en Nederlandse game-studio's, zoals Guild Wars van AreaNet en Horizon Zero Dawn van Guerrilla Games. En ga natuurlijk ook zelf gamen én een game in elkaar zetten.

Games

Storyworld presenteert

In de laatste ruimte van Storyworld presenteren we meerdere keren per jaar een wisselexpositie over een maker, studio of een specifieke strip, animatie of game.

Beeld © Cinema Management Group

Storyworld presenteert

Mis niks met
The Storyworld Gazette

Bring it on