Voor de pers

Voor de pers

Beste mensen van de pers,

Op deze perspagina vind je beelden van het interieur, de perskit en alle persberichten van strip-, animatie- en gamemuseum Storyworld. Wil je meer informatie, een rapportage maken of een interview aanvragen, neem dan eerst contact op de afdeling Communicatie.

Stuur ons een mail

Perskit Storyworld

Download

Trailer Storyworld NL

Bekijken

Interieurbeelden Storyworld

download

PERSBERICHT | 19 augustus 2021

Stripschapprijswinnaar Gerben Valkema in Storyworld Spotlight

Afgelopen voorjaar won Gerben Valkema (Ulrum, 14 april 1980) de Stripschapprijs, de belangrijkste onderscheiding voor Nederlandse stripmakers. Deze bekroning op zijn werk is de perfecte aanleiding om zijn werk van 4 september tot en met 24 oktober in de spotlights te zetten bij strip-, animatie- en gamemuseum Storyworld in Groningen.

Download persfoto 1 (uitreiking Stripschapprijs)
Download persfoto 2 en persfoto 3 (expositieruimte)

Illlustratie Elsje © Hercules en Valkema

PERSBERICHT | 19 augustus 2021

PERSBERICHT | 30 juni 2021

AINBO: Heldin van de Amazone in de spotlights bij strip-, animatie en gamemuseum Storyworld

Van 10 juli tot en met 29 augustus zet Storyworld het werk van Nederlandse en Peruaanse animatiemakers in de schijnwerpers. Ontdek aan de hand van het maakproces van de film AINBO: Heldin van de Amazone hoe 3D-animatie wordt gemaakt en hoe een 3D-wereld tot leven komt.

Beeld © WW Entertainment

PERSBERICHT | 30 juni 2021

PERSBERICHT | 3 juni 2021

Hisko Hulsing in de spotlights bij strip-, animatie en gamemuseum Storyworld

Na zes maanden sluiting mogen vanaf 5 juni musea de deuren weer openen voor publiek. Zo ook Storyworld in Groningen, hét Nederlands museum voor strips, animatie en games. Direct vanaf heropening is er bijzonder werk te bewonderen van de Nederlandse regisseur en animatiemaker Hisko Hulsing.

Illustratie Undone (c) Amazon Studios

PERSBERICHT | 3 juni 2021

PERSBERICHT | 18 augustus 2020

Storyworld Spotlight: Wakawaka! 40 Jaar PAC-MAN

Een van de beroemdste figuren uit videogames bestaat alweer 40 jaar: PAC-MAN! Het iconische gele happertje veranderde de gamewereld voorgoed en bleef al die jaren razend populair. Om dat te vieren zet Storyworld vanaf zaterdag 3 oktober PAC-MAN in de schijnwerpers.

PAC-MAN™&©BANDAI NAMCO Entertainment Inc.

PERSBERICHT | 18 augustus 2020

PERSBERICHT | 27 mei 2020

Storyworld Spotlight: Suske en Wiske 75 Jaar

Van 4 juli t/m 30 augustus vieren we bij Storyworld het 75-jarig bestaan van Suske en Wiske. Ontdek de hoogtepunten van de strip, bekijk bijzondere voorwerpen en bewonder de originele tekeningen.

Download de illustratie Suske en Wiske in Groningen © Storyworld (PDF)

PERSBERICHT | 27 mei 2020

PERSBERICHT | 11 januari 2020

Feestelijke openingsdag Storyworld druk bezocht

Lucky Luke, Spiderman, Aladdin en Aloy openden zaterdag 11 januari Storyworld in Forum Groningen. Nadat wethouder cultuur Paul de Rook het startschot gaf, verwelkomden de helden de eerste bezoekers aan dit nieuwe, interactieve museum rond strips, animatie en games.

PERSBERICHT | 11 januari 2020

PERSBERICHT | 6 januari 2020

Aladdin, Aloy, Spiderman en Lucky Luke openen Storyworld

Zaterdag 11 januari opent Storyworld: het jongste, stoerste én leukste museum van Nederland voor strips, animatie en games. Niemand minder dan Aladdin, Aloy, Spiderman en Lucky Luke verrichten om 10.00 uur de openingshandeling samen met wethouder cultuur Paul de Rook.

PERSBERICHT | 6 januari 2020

Mis niks met
The Storyworld Gazette

Bring it on