Storyworld Spotlight

Storyworld Spotlight

AINBO: Heldin van de Amazone

Over AINBO en het maakproces van 3D-animatie

Beeld AINBO © WW Entertainment

De nieuwe magische 3D-animatiefilm AINBO: Heldin van de Amazone is vanaf augustus 2021 te zien in de Nederlandse bioscopen. Peruaanse en Nederlandse animatiestudio's hebben hier samen aan gewerkt. En daarom hebben wij vanaf 10 juli t/m 29 augustus het maakproces van deze fantastische animatiefilm in de spotlights gezet bij Storyworld.

Het verhaal

Ainbo is een meisje dat is opgegroeid in een klein dorpje dat ligt in de diepste jungle van de Amazone. Candamo wordt beschermd door een reuzenschildpad genaamd Motelo Mama. Op een dag ontdekt Ainbo dat haar land wordt bedreigd door een eeuwenoude demon Yucurunu. Om het paradijs te redden heeft Ainbo de hulp van Motelo Mama nodig. Samen met de twee knotsgekke Amazone gidsen Vaca en Dillo gaat Ainbo op avontuur, vastbesloten om haar land en het volk te redden voordat het te laat is.

Hoe maak je 3D-animatie?

Bij deze Spotlight ontdekte je aan de hand van het maakproces van AINBO: Heldin van de Amazone hoe 3D-animatie wordt gemaakt en hoe een 3D-wereld tot leven komt. Wat is ervoor nodig om bijvoorbeeld ogen te laten knipperen, benen te laten bewegen en de wind door iemands haar te laten waaien? En hoe creëer je een complete jungle in de computer?

Daarnaast kon je ontdekken hoe stemmen worden ingesproken en hoe belangrijk daarbij de juiste intonatie is. En je zag ook het storyboard van de film, één van de belangrijkste hulpmiddelen om te beslissen hoe gebeurtenissen in de film in beeld worden gebracht.

Plan je bezoek

Deze Spotlight is niet meer te bezoeken bij Storyworld.

De film zien

De animatiefilm AINBO: Heldin van de Amazone is nog te zien in het Forum! Combineer je komst naar Storyworld met een filmbezoek.

Beeld Jungle Waterfall © WW Entertainment

De film zien

Mis niks met
The Storyworld Gazette

Bring it on