Een museum vol verhalen

Verhalen vertellen is een gave, maar waarin zit 'm nou de kunst?

Bij strip-, animatie- en gamemuseum Storyworld ontdek je de geheimen van grote verhalenvertellers! Dat doen we aan de hand van Nederlandse en internationale successen op het gebied van strips, animatie en games. Van Asterix en Aladdin tot The Red Turtle en Horizon Zero Dawn.

Bovendien is Storyworld een plek waar je zelf aan de slag kunt met alle bouwstenen van strips, animatie en games op maar liefst 14 interactieve installaties. Ontdek wat er nodig is om een beeldverhaal te begrijpen en hoe je er zelf één kunt maken.

Collectie

Storyworld heeft een brede, eigentijdse collectie opgebouwd van werken op het gebied van strips, animatie en games. Bijvoorbeeld schetsen van beroemde strips, storyboards, props en filmcellen van teken- en animatiefilms en concept art van bekende games.

Je kunt bij ons dus origineel werk bewonderen van grote internationale producties én Nederlandse makers.

Collectie

Je eigen Storyworld Paspoort

Verken Storyworld met het Storyworld Paspoort vol avontuurlijke speur-, puzzel en tekenopdrachten. Teken jezelf als superheld of schurk, maak je eigen pixel art figuur en beantwoord de vragen over wat je ziet in het museum. Je ontvangt jouw Paspoort aan de kassa bij je bezoek aan Storyworld.

Je eigen Storyworld Paspoort
Kidsproof Museum 2024 Kidsproof Museum 2024

Kidsproof Museum 2024

Storyworld is hartstikke Kidsproof.

Van begin tot eind Van begin tot eind

Van begin tot eind

Wat vind je waar in het museum?

Tickets Tickets

Tickets

Ticketprijzen en kortingsacties

Mis niks met
The Storyworld Gazette

Bring it on