Storyworld Spotlight

Storyworld Spotlight

Suske en Wiske 75 Jaar

75 jaar vrolijke verhalen

Illustratie © Storyworld

Van juli tot en met september 2020 vierden we bij Storyworld het 75-jarig bestaan van Suske en Wiske. Te zien waren hoogtepunten van de strip, bekijk bijzondere voorwerpen en bewonder de originele tekeningen. Kortom, een uniek kijkje in het maakproces van Suske en Wiske.

Suske en Wiske

Al 75 jaar beleven Suske en Wiske de grootste avonturen op de meest fantasierijke en absurde plekken waar vaak ook spoken, tovenaars en betoverde dieren voorkomen. Samen met tante Sidonia, Lambik en Jerommeke reizen ze regelmatig af naar het verleden in de Teletijdmachine van professor Barabas en schuwen maatschappelijke thema’s niet.

Het maakproces van dichtbij bekijken

Bedenker Vandersteen en vaandeldragers Geerts, Verhaegen, Morjeau en Van Gucht hebben van Suske en Wiske een succes weten te maken. De strip heeft zich de afgelopen decennia ontwikkeld qua tekenstijl, verhaalstijl en kent daardoor een rijke geschiedenis waar menig liefhebber én leek van kan genieten.

Vanaf 4 juli presenteert Storyworld in samenwerking met Standaard Uitgeverij de tijdelijke expositie Suske en Wiske 75 Jaar. Kom langs om originele tekeningen en bijzondere voorwerpen uit het maakproces van Suske en Wiske van dichtbij te bekijken.

Centrale thema’s van de expositie zijn Suske en Wiske door de jaren heen en Suske en Wiske in Nederland. Van Suske de Rat en De Woelige Wadden tot en met De Fleurige Floriade. Tientallen keren maakten Suske en Wiske ons land (on)veilig.

Meer over Suske en Wiske

Bedenker Vandersteen en vaandeldragers Geerts, Verhaegen, Morjeau en Van Gucht hebben van Suske en Wiske een succes weten te maken.

De strip heeft zich de afgelopen decennia ontwikkeld qua tekenstijl, verhaalstijl en kent daardoor een rijke geschiedenis waar menig liefhebber én leek van kan genieten. Een echte eigentijdse klassieker!

Meer over Suske en Wiske

Download de kleurplaat >

Download de kleurplaat >

Mis niks met
The Storyworld Gazette

Bring it on