Storyworld Spotlight

Storyworld Spotlight

Hisko Hulsing Done/Undone

Van beginnend animator tot Hollywoodregisseur

Beeld Undone © Amazon Studios

Van 5 juni tot en met 4 juli hebben we het werk van de Nederlandse animatiemaker en regisseur Hisko Hulsing in de spotlight gezet bij Storyworld. Hulsing werd internationaal bekend met zijn prijswinnende korte films, zoals Junkyard (2012) en regisseerde de animatiescènes in de Kurt Cobain documentaire Montage of Heck (2015).

Voor Amazon Prime maakte Hulsing de serie Undone, een animatieserie voor volwassenen die door veel critici werd gerekend tot de beste televisieseries van 2019. Bijzonder aan zijn werk is onder meer het gebruik van olieverfschilderijen voor de achtergronden. Bij Storyworld zie je een aantal van zijn schilderijen en besteden we ook aandacht aan projecten die Hulsing in de toekomst hoopt te realiseren.

Deze Spotlight is al geweest

Van 5 juni t/m 4 juli 2021 kon je bij Storyworld ontdekken hoe animatie wordt gemaakt en wat er zo bijzonder is aan het werk van Hisko Hulsing.

Een ticket voor Storyworld gaf gratis toegang tot de Spotlight-ruimte waar je het maakproces van Hulsings animaties kon bewonderen.

Wie is Hisko Hulsing?

Hisko Hulsing (7 juli 1971) volgde de schildersopleiding aan de Rotterdamse kunstacademie. Toen hij als extra vak een korte animatiecursus volgde, besloot hij zijn toekomstplannen bij te stellen. Onder de indruk van de onbegrensde mogelijkheden van het medium animatie, werd hij filmmaker.

Met grote toewijding aan bijzondere animatieprojecten klom Hulsing in de afgelopen jaren op van beginnend animator naar Hollywoodregisseur. Schilderen op doek bleef daarbij altijd belangrijk voor Hulsing. Tijdens het schilderen met olieverf kunnen onverwachte dingen gebeuren en het eindresultaat is warmer en levendiger.

Wie is Hisko Hulsing?

Mis niks met
The Storyworld Gazette

Bring it on