Storyworld Spotlight

Storyworld Spotlight

The Art of Loish

Onze trots op het gebied van digital art

Illustratie 1 Million © Lois van Baarle

Van januari tot en met juni 2020 kon je bij Storyworld het werk te bewonderen van Nederlandse illustratrice en animatiemaker Lois van Baarle, ook bekend als Loish.

Heb je het gemist? Laaf je dan op Instagram aan haar prachtige posts! Of kom langs en haal in de Forumshop een ansichtkaart of poster (A2) met haar werk. Te koop zolang de voorraad strekt.

Over het werk van Lois

Bij Storyworld kon je de bijdragen van Lois van Baarle aan bekende animatiefilms en computergames én haar prachtige vrije werk bewonderen.

Van Baarle ontwerpt personages voor animatiefilms en computergames, waaronder Horizon Zero Dawn (2017). Maar het grootste succes heeft ze momenteel met haar vrije werk waarin vaak jonge vrouwen centraal staan. Soms dromerig, maar meestal krachtig en zelfstandig. Vooral met deze portretten wekt ze internationaal bewondering.

Biografie Lois van Baarle

Lois van Baarle (11 oktober 1985) studeerde animatie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Haar afstudeerfilm Trichrome Blue (2009) was te zien op verschillende animatiefilmfestivals en werd bekroond met een HKU-award.

Na haar opleiding maakte ze vooral concept art. Ze werkte mee aan tv-commercials, documentaires en computergames, waaronder The Stanwick Legacy (2012), Mercy of the Gallows (2013) en Horizon Zero Dawn (2017).

Biografie Lois van Baarle

Mis niks met
The Storyworld Gazette

Bring it on