Locatie en toegankelijkheid

Je vindt Storyworld op de zesde verdieping van het Forum, aan de oostkant van het gebouw.

Roltrap of lift?

Je kunt helemaal met de roltrap naar boven rollen, naar de zesde verdieping. Geniet onderweg van het uitzicht! Of neem de lift aan de oostkant van het gebouw naar verdieping 6 oost. Deze lift vind je op de begane grond van het Forum, loop links langs de Groningen Store-winkel naar achteren.

Met een rolstoel naar binnen?

Het hele gebouw, inclusief museum Storyworld, is toegankelijk voor mensen met een rolstoel. We hebben rekening gehouden met ruime draaicirkels en iedere verdieping is te bereiken met de lift. Laat van te voren weten dat je komt door ons een mailtje te sturen naar info@storyworld.nl of even te bellen naar: 050 368 36 83, dan kunnen we daar rekening mee houden en je toegang geven tot het museum via de lift. Lees meer over toegankelijkheid en faciliteiten van het gebouw op de website van het Forum zelf.

(Forum)Scootmobiel

De meeste scootmobiels zijn te groot voor onze liften en de inrichting van onze pleinen. Op de begane grond kun je wel rondrijden met een grotere scootmobiel. Past jouw scootmobiel niet in de lift? Maak dan gebruik van onze rolstoelen of de Forumscootmobiel. Je kunt in het Forum gratis een Forumscootmobiel huren. Het is niet nodig om een scootmobiel te reserveren, maar er zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Welke dit zijn, is te lezen in dit document. Een kleinere of opklapbare scootmobiel past wel in de liften en wordt wel toegelaten.

Gehandicaptentoiletten

Er zijn zeven gehandicaptentoiletten aanwezig op meerdere verdiepingen. Vraag bij de balie naar de sleutel van het gehandicaptentoilet.
Omdat niet iedereen zelfstandig van binnenuit het toilet op slot kan draaien, valt de deur vanzelf in het slot. Je kunt de deur alleen van binnenuit openduwen.

Genderneutrale toiletten

Het Forum heeft geen genderneutrale toiletten. Je kunt gebruik maken van het toilet waar je je het prettigst voelt.
Mocht je hier niets voor voelen en gebruik willen maken van de gehandicaptentoiletten, dan kan dat ook. Het is dan wel noodzakelijk vooraf een sleutel te halen. Deze krijg je zonder opgaaf van reden.

Route & parkeren

Bezoekadres

Nieuwe Markt 1
9712 KN Groningen

Lopend, fietsend, met de bus of trein?

Vanaf het centraal station loop je binnen twintig minuten naar het Forum. Of leen een OV-fiets, dan ben je nog sneller. Liever met de bus? Bekijk de buslijnen en -tijden via 9292.nl en stap uit op de Grote Markt.

Route plannen

Parkeren

Fietsenstalling

Nieuwe Markt
Bereikbaar via de Popkenstraat.
Gratis en altijd open!

Parkeergarage

Schoolstraat 16
9712 JS Groningen

Meer praktische informatie:

Mis niks met
The Storyworld Gazette

Bring it on