Storyworld presenteert

Bij het museum Storyworld kun je het maakproces van strips, animatie en games bewonderen in wisselende mini-exposities. In 2021 zijn we ook onze eigen serie masterclasses gestart onder de noemer Storyworld presenteert. Bijzondere makers vertellen over hun werk en laten zien hoe ze te werk gaan. Tijdens de masterclass kun je vragen stellen en naderhand wordt er vaak gesigneerd.

Je kunt een masterclass bijwonen in de Rabo Studio van het Forum of op een later moment terugkijken. Hieronder vind je de eerstvolgende naam/namen op ons programma.

Tickets € 10,00 normaal | € 7,50 jongeren en studenten 16 t/m 25 jaar | € 5,00 Stadjerspashouders

7646

De makers van Donald Duck weekblad

Heb je altijd al willen weten hoe weekblad Donald Duck tot stand komt? Wat doet een redactie eigenlijk? Waar moet je op letten als je een Donald Duck-verhaal bedenkt? En hoe gaan tekenaars van Donald Duck te werk? Hoe lang duurt het voordat één weekblad klaar is?

Kom dan naar de masterclass van de makers van Donald Duck op zondag 23 oktober om 14.00 uur!

Illustratie Donald Duck © Disney

De makers van Donald Duck weekblad

Barbara Stok

Haar striproman Vincent verscheen in meer dan twintig landen, ze wordt gerekend tot één van Nederlands belangrijkste stripmakers, en in het najaar van 2021 kwam haar nieuwe boek uit: De filosoof, de hond en de bruiloft.

Illustratie Hipparchia en Crates © Barbara Stok

Barbara Stok

Tomas Sala

Nederlandse solo gamedesigner Tomas Sala ontving verscheidene prestigieuze game-prijzen voor zijn game The Falconeer. Tijdens zijn masterclass op 16 oktober vertelde hij alles over de totstandkoming van zijn game.

Beeld The Falconeer © Tomas Sala

Tomas Sala

Aimée de Jongh

Aimée de Jongh is een van Nederlands bekendste graphic novel-auteurs. Tijdens haar masterclass op 3 juli 2021 vertelde ze over het productieproces van haar prijswinnende en internationaal bejubelde graphic novels en in het bijzonder over het maakproces van haar nieuwste boek: Dagen van Zand.

Illustratie Dagen van Zand © Aimée de Jongh

Aimée de Jongh

Mis onze masterclasses niet

Wil jij als eerste weten welke masterclass eraan komt? En natuurlijk wat er nog meer te beleven is bij Storyworld én het Forum op het gebied van strips, animatie en games. Abonneer je dan ook op onze digitale nieuwsbrief The Storyworld Gazette.

Afbeelding © Aardman W&G LTD. All rights reserved.

Mis onze masterclasses niet

Meer over Storyworld

Storyworld Spotlight Storyworld Spotlight

Storyworld Spotlight

Mini-expo's | Het werk van bijzondere makers in de schijnwerpers.

Ontdek het museum Ontdek het museum

Ontdek het museum

Wat kun je allemaal zien, doen en beleven bij Storyworld?

Tickets Tickets

Tickets

Ticketprijzen en kortingsacties

Openingstijden Openingstijden

Openingstijden

Wanneer kun je ons bezoeken?

Mis niks met
The Storyworld Gazette

Bring it on