Randprogramma Storyworld Spotlight

Randprogramma Storyworld Spotlight

Donald Duck: Al 70 jaar het vrolijkste weekblad

Alle illustraties op deze pagina © Disney

Tot en met 30 oktober 2022 staat Donald Duck in de spotlights bij strip-, animatie- en gamemuseum Storyworld. Het weekblad van deze eend in zijn matrozenpakje bestaat 70 jaar en dit vieren wij met een mini-expositie en allerlei leuke activiteiten daaromheen! Maak je dag compleet en bekijk hieronder wat er nog meer te doen en te beleven is rondom Donald Duck in het Forum.

Museum INFO & TICKETS

Kinderlezing Donald Duck

Op zondag 18 september om 13.00 - 14.00 uur komt Jan-Roman Pikula, tekenaar bij Donald Duck, naar het Forum om te vertellen over zijn werk. Ontdek tijdens deze leuke kinderlezing alles over zijn creaties én leer Donald Duck zelf te tekenen! Leuk voor kinderen vanaf 8 jaar.

Meer info & tickets
Kinderlezing Donald Duck

Masterclass Donald Duck

Heb je altijd al willen weten hoe weekblad Donald Duck tot stand komt? Hoe bedenk je een Donald Duck-verhaal en hoe gaan de tekenaars te werk?

Zondag 23 oktober vindt een speciale masterclass plaats waarbij de makers je een kijkje achter de schermen geven van Donald Duck weekblad.

Meer info en tickets
Masterclass Donald Duck

Medialab Instuif

Elke zondagmiddag is er voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar een instuif in het Medialab tussen 13.00 en 17.00 uur. Tot en met 30 oktober staat het lab om de week in teken van Donald Duck, met verschillende leuke gratis activiteiten. Doe gezellig mee! Je vindt het Medialab in het Forum, op de eerste verdieping.

MEER INFO & agenda
Medialab Instuif

Donald Duck speurtocht

Op Wonderland, de jeugdafdeling op de eerste verdieping van het Forum, is een speurtocht voor kinderen met leuke puzzels en raadsels, geïnspireerd op de rubriek Mickey lost 't op uit de Donald Duck. Je kunt gratis en op ieder moment meedoen. Pak een antwoordblad, vergrootglas, codewiel en spiegel en ga op onderzoek uit!
 

Donald Duck speurtocht

Donald Duck Spotlightboekje

In onze reeks Spotlightboekjes verschijnt een speciaal deel waarin je alles kunt lezen over het productieproces van Donald Duck-strips en illustraties. Het boekje is verkrijgbaar bij de balie van Storyworld en in de Forumshop.

Donald Duck Spotlightboekje

Terug in de tijd met Donald Duck

Wie zich afvraagt hoe het weekblad eruit zag in de jaren 50 of juist in de jaren 70 kan een zwerftocht maken door het Forum. Op verschillende etages van het gebouw vind je vitrines met oude nummers uit de afgelopen zeven decennia.

Terug in de tijd met Donald Duck

Kleurplaat Donald Duck >

Kleurplaat Donald Duck >

Dit vind je misschien ook leuk

Wonderland Wonderland

Wonderland

De meest speelse verdieping van het Forum!

Mis niks met
The Storyworld Gazette

Bring it on