Hoe vertel je een goed verhaal?

In Storyworld beginnen we bij het begin: de kunst van het vertellen. Want voordat je begint te schrijven en te tekenen, bedenk je eerst over wie je verhaal gaat en waar het verhaal zich afspeelt. Je ontdekt dat er vaak een held is, een helper en een tegenstander. De held maakt een reis en komt daarbij van alles tegen. Ook de omgeving is daarbij belangrijk.

Je mag zelf spelen met verhaal-elementen. Laat het bijvoorbeeld regenen! Verander een woestijnlandschap in een woeste zee. Wat gebeurt er dan met het verhaal?

Als je weet hoe en verhaal wordt opgebouwd, loop je door naar de verschillende media waarmee je dat verhaal kunt vertellen: strips, animaties en games!

Strips

Hoe wordt een stripverhaal gemaakt? Welke strip is jouw favoriet? En hoe maak je je eigen strip? Bij de tweede zaal van Storyworld ontdek je alles over strips!

Naar de strips
Strips

Animatie

In het derde deel van Storyworld ontdek je animatie. Bewonder onze 3D-zoetrope, maak een stop-motionfilm en ga zelf geluiden of stemmetjes opnemen in onze geluidsstudio.

Naar animatie
Animatie

Games

Het derde deel van Storyworld is voor games. Bewonder de meest prachtige ontwerpen van bekende games en maak je eigen game!

Naar games
Games

Mis niks met
The Storyworld Gazette

Bring it on