Uitreiking Stripschapprijzen

Uitreiking Stripschapprijzen

Welke stripmakers vallen in de prijzen?

Ook dit jaar wordt de meest prestigieuze oeuvreprijs voor Nederlandse stripmakers, de Stripschapprijs, in Forum Groningen uitgereikt. En dit jaar mag Wilma van den Bosch de prijs in ontvangst nemen! Op zaterdag 16 maart van 13.30 tot 15.00 uur is de prijsuitreiking. Het belooft weer een echt prijzenfestijn te worden. Naast de uitreiking van de Stripschapprijs worden ook het beste stripalbum, jeugdalbum én de Storyworld Publieksprijs bekendgemaakt én uitgereikt.  De presentatie is in handen van journalist, verzamelaar en maker van de podcast Het Stripjournaal: Robin Vinck. De toegang is gratis! Reserveer alvast hieronder je tickets. 

Op 16 maart worden ook verschillende albumprijzen uitgereikt. Deze prijswinnaars worden tijdens de ceremonie in het Forum bekendgemaakt. Er zijn drie categorieën:

  • Album van het jaar
  • Jeugdalbum van het jaar
  • Info & Integraal

And the winner is......

Winnaar Stripschapsprijs 2024: Wilma van den Bosch

Op 15 januari is in de podcast van het Stripjournaal officieel bekend gemaakt dat de Stripschapprijs dit jaar naar Wilma van den Bosch gaat! Hoewel slechts weinigen haar naam kennen, kent bijna iedereen haar werk. Ze heeft namelijk meer dan duizend pagina’s voor de Donald Duck en diverse spin-offs van het Vrolijke Weekblad getekend. De laatste jaren is zij vooral actief voor de populaire Jan van Haasteren puzzels. Het Stripschap vindt het de hoogste tijd om deze magnifieke tekenaar uit de anonimiteit te halen en haar de belangrijkste oeuvreprijs voor Nederlandse stripmakers toe te kennen. Op zaterdag 16 maart ontvangt Wilma van den Bosch de Stripschapprijs uit handen van Stripmaker des Vaderlands, Jan Vriends. 

Foto Wilma van den Bosch: Dimmy Olijerhoek

Meer over de Stripschapprijzen
16966

Waar en wanneer?

Je kunt de prijsuitreiking gratis bijwonen, reserveer daarvoor tijdig je tickets via de knop hieronder.

WaarRabo Studio, Forum Groningen, Nieuwe Markt 1
WanneerZaterdag 16 maart 
KostenGratis

Gratis tickets reserveren

Mis niks met
The Storyworld Gazette

Bring it on