Uitreiking Stripschapprijs

Uitreiking Stripschapprijs

Het regent prijzen in het Forum!

Zaterdag 9 juli wordt de jaarlijkse Stripschapprijs uitgereikt aan Aimée de Jongh. De Stripschapprijs is de meest prestigieuze oeuvreprijs voor Nederlandse stripmakers.

Maar er worden op deze dag nog meer prijzen uitgereikt. Een daarvan is de P. Hans Frankfurtherprijs, de jaarprijs voor bijzondere verdiensten. Deze gaat naar inkleurster Marloes Dekkers die met haar werk een belangrijke bijdrage levert aan het Nederlandse striplandschap. De prijs is genoemd naar de in 1996 overleden oprichter van Het Stripschap, P. Hans Frankfurther.

Daarnaast worden de albumprijzen uitgereikt. Deze prijswinnaars worden tijdens de ceremonie in het Forum bekendgemaakt. Er zijn drie categorien:

  • Album van het jaar
  • Jeugdalbum van het jaar
  • Info & Integraal
Meer over de Stripschapprijs
11379

Waar en wanneer?

Je kunt de prijsuitreiking gratis bijwonen, reserveer daarvoor tijdig je tickets via de knop hieronder.

Waar Rabo Studio, Forum Groningen, Nieuwe Markt 1
Wanneer Zaterdag 9 juli 14.00 - 16.00 uur
Kosten Gratis

Livestream

Ben je niet in de gelegenheid om erbij te zijn? Volg de prijsuitreiking dan via de livestream op Platform F, het mediakanaal van het Forum.

Gratis tickets reserveren

Vorig jaar werd de Stripschapprijs al uitgereikt in het Forum, vanwege de relatie met Storyworld, museum over strips, animatie en games. Storyworld en het Stripschap hebben besloten om de samenwerking voort te zetten en verder uit te breiden.

Storyworld Publieksprijs

Dit jaar wordt ook voor de eerste keer de Storyworld publieksprijs uitgereikt. De genomineerdenlijst voor deze prijs bestaat uit de auteurs die in 2021 het meest werden uitgeleend in de bibliotheek van het Forum. Het gaat om schrijvers uit het Nederlandse taalgebied, vandaar dat je hier ook de Belgische auteur Ben Gijsemans tegenkomt met zijn opvallende graphic novel Aaron. Andere genomineerde zijn o.a. Milan Hulsing met zijn boek Spaans rood en Erik de Graaf met Littekens.

Van 15 juni tot en met 3 juli kan iedereen een stem uitbrengen via Platform F, het mediaplatform van het Forum.

Masterclass Aimée de Jongh

Dat de prijs dit jaar naar Aimée de Jongh zou gaan werd al in april bekend gemaakt. De Jongh staat momenteel volop in de belangstelling met haar boek Dagen van zand, dat inmiddels meerdere onderscheidingen heeft gekregen en inmiddels in het Frans en Engels is vertaald.

In 2021 gaf Aimée een masterclass, die kun je hier terugkijken!

Illustratie Aimée de Jongh © Anne Mérat

Terugkijken
Masterclass Aimée de Jongh

Mis niks met
The Storyworld Gazette

Bring it on